Licht belangrijk voor aquariumplanten

De lengte van uw TL buis is van belang om de volledige breedte van het aquarium van licht te voorzien. Naast de lengte vraagt een diep aquarium uiteraard om meer verlichting. Dit vraagt om verlichting met een hogere Watt per liter.

Het gebruikte Watt per liter speelt sterk mee met de keuze voor geschikte aquariumplanten. De ene plantfamilie kan meer licht verdragen dan de ander. Vergelijk het met planten in uw tuin, waarbij de ene plant meer een schaduwplant is en de ander meer zonlicht wenst. Licht is een belangrijke factor voor de gezondheid en groei. Let er wel op dat er sprake dient te zijn tussen een goed evenwicht tussen de verlichting en de pH waarde.

Los van uw TL buis kunt u ook rekening houden met het effect van deze verlichting. Oude TL buizen geven vaak minder licht. Schoon water geeft meer licht door en een te druk bezet aquarium houdt meer licht tegen. In ons productoverzicht en per waterplantje in de webshop kunt u meer lezen of deze veel, gemiddeld of weinig licht nodig heeft. U kunt de volgende normen aanhouden voor de hoeveelheid verlichting:

  • » veel verlichting 0,75 Watt per liter
  • » gemiddeld 0,5 Watt per liter
  • » weinig 0,25 Watt per liter

Naar de webshop